Elérhetőség

mycatwalkblog@gmail.com

Friss topikok

  • bekkácska: ajj de imádom ezeket a képeket! és a Zarát is! :) Most lehet nyerni utalványt egy játékkal egyébké... (2012.08.08. 14:54) Zara Fall 2012
  • bilbull: szuper!!! (2012.04.12. 08:13) Dora Abodi SS 2012
  • Petra J.: És egy csöppnyi kegészítés: a jövő egyik sztem nagy üdvöskéje Kate Kondas ( VM management) is végi... (2012.03.03. 13:56) Mugler Fall 2012 Paris Fashion Week
  • zuheeej: www.adria24.hu (2011.08.05. 09:54) Júliusi kedvencek
  • fl_ora: Hát szerintem csak reklámkampány ennek a sportfogadási irodának (Betfair). Bár ki tudja, lehet, ho... (2011.04.03. 20:42) Napi megbontránkoztatás: Ló-cipő

2012.10.13. 13:26 fl_ora

The end of a lifetime

Nehéz döntésre jutottam. Osztottam, szoroztam, összeadtam, kivontam, érzelmekre hallgattam, majd próbáltam racionálisan is megközelíteni a dolgokat. Végül egy olyan döntésre jutottam, amit nehéz kimondani. Abbahagyom a blogolást. Vagy inkább csak egy nagyobb lélegzetvételű szünetet tartok.

The End.jpg

Közel két éve kezdtem el hobbiból, a magam szórakoztatására. Sokat változtam azóta. Visszagondolva teljes másképp csináltam volna ezt az egészet. (Pl. tuti, hogy wordpressen csináltam volna. :)) S rá kellett jönnöm, hogy most ebben az életszakaszban nem fér ez bele nekem. Sajnos még mindig nem tudom, hogy mit is szeretnék az élettől, így muszáj minden egyes kis apró rezdülésre odafigyelnem, hiszen ki tudja, hogy később lehet, hogy arra lesz szükségem.

A másik az már inkább önkritika. Nem érzem magam kiforrott személyiségnek, nem érzem azt, hogy egy olyan stílusom lenne, amit megmutatnék/példának állítanék. Szeretek öltözködni, de még csak most kísérletezem ki a dolgokat. később lehet, hogy még visszatérek, de akkor egy másik oldalon, valami egyedivel. Remélem, azért élveztétek velem ezt a kis időt! :) Én örültem annak, hogy sokan olvastatok engem, s kíváncsiak voltak rám! 

XOXO, Flóra

Szólj hozzá!

2012.10.08. 19:29 fl_ora

Marie Claire Fashion Days Október 5-7. 2012

Címkék: use unused konsanszky ahn tuan nubu dora abodi marie claire fashion days kepp showroom dora mojzes kata szegedi daniel benus nora sarman

Pénteken én is részt vettem a Marie Claire Fashion Days zárt körű szakmai napján. Mind pozitív, s mind negatív dolgokat is tapasztaltam, de mindent összevetve azt kell, hogy mondjam, hogy közel nemzetközi színvonalú eseményt sikerült rendezni a VAM Design Centerben.

Az estét Szűcs Péter nyitotta meg, majd Marozsán Erikát is láthattuk, mint konferanszié. Az egész "produkció", amit ott láthattunk, maradjunk annyiban, hogy nem úgy éreztem magam, mint hogy ha egy nagyszabású divatbemutatón ülnék. De persze, semmi sem tökéletes.

A bemutatók után egy kis állófogadásra invitáltak meg minket a szervezők, majd lassanként néhány tervezőt és kifutón felvonuló hírességet is láthattunk felbukkanni. De nézzük csak a bemutatókat:

 Az idei érdekesség a lebegő színpad mellett még a kifutón megjelenő hírességek voltak, így olyan neves embereket láthattunk felvonulni a magyar tervezők ruháiban, mint Pásztor Anna, Szekeres Nóra, Muri Enikő vagy Keveházi Krisztina.

Képek forrása: Fashiontime

Anh Tuan:

A tervező idén igazán hordható darabokat tervezett a divatrajongók számára. A legdominánsabb darabok közé a testhez simuló bőrruhákat sorolnám, de emellett helyet kapott a kasmír és a selyem is. S persze nem szabad megfeledkeznünk Ahn Tuan táskáiról sem: idén is karakteres, igazán részletgazdag darabokat láthattunk.

ahntuan1.jpgahntuan2.jpgahntuan3.jpg

Daniel Benus:

A tervezés során leginkább a katonás, férfias stílus került előtérbe, így a sötét színek domináltak. Szeretném, ha minden fiú olyan pulcsit hordana, mint a második képen! <3

danielbenus1.jpgdanielbenus2.jpgdanielbenus3.jpg

Dora Abodi:

Már többször számoltam be nektek Abodi Dóra kollekcióiról, mint egyik kedvencemről. Idén a "réteges" öltözködést használta a kollekciójában: tollat, műszőrmét kevert klasszikus anyagokkal, ezzel pedig egy igazán izgalmas, színes kollekciót hozott létre.

doraabodi1.jpgdoraabodi2.jpgdoraabodi3.jpg

Dóra Mojzes:

A kollekciót a Prometheus című film inspirálta, illetve a különböző lények adták az ihletet a tervezőnőnek. Az alapmotívum a fekete volt, amelyre különféle zöldes, illetve metálos narancs anyagok kerültek.

doramojzes1.jpgdoramojzes2.jpgdoramojzes3.jpg

Kata Szegedi:

A rock and roll stílus jegyében született ez a kollekció, de mégis megtartotta nőies mivoltát, amellyel az egyik kedvenc kollekcióm címet sikerült elnyernie. Rafinált anyagokat láthattunk, amelyek a szürke hétköznapokból tudnak kiemelni minket, anélkül, hogy hivalkodóak lennének.

kataszegedi1.jpgkataszegedi2.jpgkataszegedi3.jpg

Kepp Showroom:

Nem mondanám magam Kepp rajongónak. Inkább semleges érzéseket váltanak ki belőlem ezek a póló ruhák. A kollekció főszínei a szürke és az élénksárga, amelyek különböző geometrikus motívumokban jelennek meg.

keppshowroom1.jpgkeppshowroom2.jpgkeppshowroom3.jpg

 

Konsanszky:

Letisztult, minimalista stílust láthattunk, amely a hatvanas évekbe repített minket vissza.

konsanszky1.jpgkonsanszky2.jpgkonsanszky3.jpg

Nora Sarman:

Van az a kollekció, ami rabul ejt, de nem amiatt, mert mindennap tudnád hordani az utcán vagy mert tökéletesen beilleszthető a gardróbodba. Nem! Egyszerűen amiatt, mert megmozgat benned valamit, és meg akarod érinteni az adott ruhát/ruhákat. Fel akarod venni, és nézni, ahogy az anyag esik, ahogy a fényben előtűnnek a ruha rejtett adottságai. Na ilyen volt a Nora Sarman kollekció! :)

norasarman1.jpgnorasarman2.jpgnorasarman3.jpg

Nubu:

Szokatlan anyag- és színpárosításokkal leptek meg minket a Nubu csapata. Maszkulin stílust kedvelőknek ajánlanám!

nubu1.jpgnubu2.jpgnubu3.jpg

USE Unused:

Őszi színkavalkádot láthattunk megjeleníteni a kifutón, amelyben igazán kiemelt szerepet kapott a derék hangsúlyozása.

useunused1.jpguseunused2.jpguseunused3.jpg

Szólj hozzá!

2012.10.06. 14:12 fl_ora

Instagram I.

Címkék: instagram

A héten én is beléptem az instagram használok közé, így engem is követhettek kflora0924 néven. Úgy gondolom, hogy egy blognál igazán fontos a személyesség, így ezentúl megpróbálok olyan hangvételű posztokat hozni nektek, amelyek betekintést nyernek a hétköznapjaimba, de persze a divatot is, mint egyik legfontosabb dolgot az életemben, igyekszem szem előtt tartani.

Íme egy csokornyi kép a hetemről:

Kép 010.jpg

Elkezdődött a suli, így a végeláthatatlan tanulások ideje is.

Kép 002.jpg

Egyik nővéremtől szülinapi ajándék. Csak kicsit vagyok oreo függő :)

Kép 011.jpg

Egyik reggel

Kép 012.jpg

Délutáni csokis cappuccino

Kép 004.jpg

Kávé mellé reggeli olvasmány

Kép 014.jpg

Cicás gyűrű a barátomtól szülinapomra :)

Kép 008.jpg

Tiarás vérnyulat játszom a 18. szülinapi bulimon. :)

Kép 009.jpg

És a Mac pirosítóm, ami összetört. :(

 

 

Szólj hozzá!

2012.10.04. 19:54 fl_ora

Paris Fashion Week II.

Címkék: chanel louis vuitton alexander mcqueen yves saint laurent saint laurent paris fashion week

Folytatódjék a divathét beszámolónk! A mai bejegyzésben a Chanel, a Louis Vuitton, az Alexander McQueen és a Saint Laurent márkák új tavasz/nyári 2013-as kollekcióiról lesz szó.

Chanel:

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer azt mondom majd egy Chanel kollekcióra, hogy unalmas. Az egy dolog, hogy klasszikus, egyben elegáns ruhákat láthattunk felvonultatni, de az egy másik, hogy Karl Lagerfeld sajnos már nem tud újat hozni számunkra. Sajnálatos módon, nem az én generációmnak való ruhákat láthattam...

7986_fs.chanel.0.00080h1_fashionshow_article_portrait.jpg7986_fs.chanel.0.00200h1_fashionshow_article_portrait.jpg7986_fs.chanel.0.00270h1_fashionshow_article_portrait.jpg

Louis Vuitton:

Marc Jacobs az idei kollekcióban igyekezett megragadni a modern világ lényegét. Az egyszerű grafikus mintákat használta erőteljes színekkel, így ezáltal egy igazán energikus kollekciót kaphattunk kézhez!

7986_fs.louisvuitton.0.00250h1_fashionshow_article_portrait.jpg7986_fs.louisvuitton.0.00140h1_fashionshow_article_portrait.jpg7986_fs.louisvuitton.0.00010h1_fashionshow_article_portrait.jpg

Saint Laurent:

Számomra még szokatlan az új név, valahogy már megszoktam, hogy mindig Yves Saint Laurent használok, de egy idővel szerintem menni fog ez is! Hedi Slimane debütáló kollekcióját láthattuk felvonultatni. Legerőteljesebb benyomást rá a hetvenes évek tettek, így ezt láthatjuk viszont. Minden egyes összeállításban elengedhetetlen kellékké vált a kalap, amely egy kis Zoro hatást keltett bennem.

7986_fs.saintlaurent.0.00090h1_fashionshow_article_portrait.jpg7986_fs.saintlaurent.0.00200h1_fashionshow_article_portrait.jpg7986_fs.saintlaurent.0.00280h1_fashionshow_article_portrait.jpg

Alexander McQueen:

Sarah Burton a következő szezonra is lenyűgöző kollekciót kreált. Témául a méheket választotta, így a méhészetben használt fejvédő szinte elengedhetetlen volt, de a méhek színét is felfedezhetjük a kollekcióban. Izgalmas, önmagához hű ruhákat láthattunk tőle!

7986_fs.alexandermcqueen.0.00130h1_fashionshow_article_portrait.jpg7986_fs.alexandermcqueen.0.00290h1_fashionshow_article_portrait.jpg7986_fs.alexandermcqueen.0.00200h1_fashionshow_article_portrait.jpg

Szólj hozzá!

2012.10.02. 17:29 fl_ora

Gossip Girl Season 6

Címkék: blair gossip girl serena season 6

Izgatottan várom már a Gossip Girl hatodik évadát. Már az elmúlt hetekben elkezdtem "ismételgetni", hogy mik is történtek az előző évadban, illetve néztem pár képet, hogy mit is fognak viselni a következő szériában.

Nézzük csak:

0011.jpg

Serena:

Jenny Packham Spring 2012 Scalloped Chiffon Dress

0008.jpg

Blair:

Alice + Olivia Pleated Floral Skirt

Valentino Rockstud Top Handle Bag

Christian Louboutin Echasse Pumps

0007.jpg

0001.jpg

Serena:

Marc by Marc Jacobs Micro Bow Tie Waist Dress

Christian Louboutin Spring 2012

Chain Strap Sandals Fendi Flap Shoulder Bag

Szólj hozzá!