Elérhetőség

mycatwalkblog@gmail.com

Friss topikok

  • bekkácska: ajj de imádom ezeket a képeket! és a Zarát is! :) Most lehet nyerni utalványt egy játékkal egyébké... (2012.08.08. 14:54) Zara Fall 2012
  • bilbull: szuper!!! (2012.04.12. 08:13) Dora Abodi SS 2012
  • Petra J.: És egy csöppnyi kegészítés: a jövő egyik sztem nagy üdvöskéje Kate Kondas ( VM management) is végi... (2012.03.03. 13:56) Mugler Fall 2012 Paris Fashion Week
  • zuheeej: www.adria24.hu (2011.08.05. 09:54) Júliusi kedvencek
  • fl_ora: Hát szerintem csak reklámkampány ennek a sportfogadási irodának (Betfair). Bár ki tudja, lehet, ho... (2011.04.03. 20:42) Napi megbontránkoztatás: Ló-cipő

2011.07.29. 14:47 fl_ora

A 90 éves Gucci

Idén ünnepeljük a Gucci 90 éves fennállását, aminek örömére egy külön limitált kollekciót hoztak létre 1921 Collection névvel. Ennek alkalmára egy kisebb összefoglalást is hoztam nektek a divatház történetéből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cég alapítása az olasz Guccio Gucci nevéhez köthető, aki 18 éves korában Londonba szegődött, ahol a Savoy Hotelban kezdett londínerkedni. Ekkor fedezte fel, hogy a gazdagok csupán a pompával, fényűzéssel foglalkoznak, s ennek elérésére a pénzt nem sajnálják.

Első üzletét 1923-ban (két évvel az alapítás után) Firenzében nyitotta meg. Bőrárukat, kiegészítőket készített. Később a bőrhiány miatt vászont használt. Az '50-es években egyik fia Aldo találta ki a Gucci ma is használt logóját: az egybe fonódó két G betűt, ezzel is tisztelve apja nevét. Ekkor már a cég Amerikát is meghódította, sőt Manhattan-ben az Ötödik sugárúton (akkor a legdrágább környék volt) is megnyílt egy üzletük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1953-ban Guccio meghal, és fiai viszik tovább a céget.A hatvanas évekre pedig a Gucci szimbólummá vált, akinek nem volt Guccija, az senki volt. A világon mindenki ilyen táskát akart, s aki tehette vett is.

A családi viszályok az egyik fiú (Rodolfo) halálával kezdődtek meg, mivel mindenki saját magának akarta a céget. Eközben Rodolfo fia (Maurizio) Tom Ford segítségével a kifutókra vitte a divatmárkát. Ezzel érte el a világsikert.

A viszályok Maurizio halálával fejeződtek be, amit egykori felesége követett el. S az érdekes az, hogy egy Gucci sem található meg a cégben ma már.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze ma már nem csak táskákat kiegészítőket forgalmaz a cég. Ruháikkal, parfümjeikkel is elhalmoznak minket (Hmmm a Flora by Gucci milyen jó illatú :)). Ezenkívül Gucci autót is láthattunk (Fiat 500), illetve Frida Giannini (a márka kreatív igazgatója) által megálmodott motorcsónakot is láthattunk, amit direkt a 90. évfordulóra készítettek. Ehhez pedig még egy luxus bőröndszettet is terveztek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mycatwalk.blog.hu/api/trackback/id/tr483109820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.