Elérhetőség

mycatwalkblog@gmail.com

Friss topikok

  • bekkácska: ajj de imádom ezeket a képeket! és a Zarát is! :) Most lehet nyerni utalványt egy játékkal egyébké... (2012.08.08. 14:54) Zara Fall 2012
  • bilbull: szuper!!! (2012.04.12. 08:13) Dora Abodi SS 2012
  • Petra J.: És egy csöppnyi kegészítés: a jövő egyik sztem nagy üdvöskéje Kate Kondas ( VM management) is végi... (2012.03.03. 13:56) Mugler Fall 2012 Paris Fashion Week
  • zuheeej: www.adria24.hu (2011.08.05. 09:54) Júliusi kedvencek
  • fl_ora: Hát szerintem csak reklámkampány ennek a sportfogadási irodának (Betfair). Bár ki tudja, lehet, ho... (2011.04.03. 20:42) Napi megbontránkoztatás: Ló-cipő

2011.08.27. 19:03 fl_ora

Bécsi túra :)

 Csütörtökön egy egy napos bécsi túrán voltam anyummal, és testvéremmel. Nem egy előre szépen megtervezett dolog volt, de mindent megnéztünk, amit Bécsben muszáj megnézni! :) Arra gondoltam, hogy ezt összegzem egy cikkben, hogy mit érdemes látni/próbálni, mert szerintem sokan vannak (pl. én is ilyen voltam), akik nem tudták, hogy hol kezdjék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reggel hét kor indult a busz (Orange Ways-t választottunk, iszonyat jó, csak ajánlani tudom! :)). ÉS három óra alatt értünk Bécsbe, ahol először voltunk az az óriáskerék. Nem egy nagy durranás, de nagyon szép a panoráma, szóval ha nincs 40 okos szélcsend, vagy szélvihar, akkor nyomás kipróbálni! :) (Romantikusoknak estére: menjetek el vacsorázni a párotokkal, erre is van lehetőség ;))

Ezután a Stephansdomot látogattuk meg. Nagyon sok a turista, s a bejáratnál, mindent ránk akartak sózni. Itt találhatóak a legszebb boltok, szóval aki vásárolni akar, az idejöjjön. :) (Olyan gyönyörű H&M van! Egy régi épületbe építették, és nagyon nagy természetesen a választék.) A másik nagy bevásárló negyed az a Mariahilfer Strasse, ez piszkos, nagyon. És sok a hajléktalan, szóval csak ha nagyon sok időnk van, és ha a Múzeum negyed miatt arra járunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aki egy kis kultúr fröccsre vágyik, annak az Albertina múzeumot ajánlom. (Itt található Dürer nyula! :D) Mi végig jártuk az összes kiállítást, utána leszakadt a lábam, de megérte! Főleg, hogy 19 éves korig ingyenes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közlekedés egyszerűen fantasztikus, nagyon sok metróhálózat van, de ezeken könnyű tájékozódni, mivel mindenhol van nagy metróhálózati plakát, illetve az osztrákok is igen segítőkészek. Aki egy napra megy Bécsbe, az vegyen magának úgy nevezett ShoppinCard-ot (németül Wiener Einkaufskarte). Ez egy olyan kártya, ami az adott napon nyolc óráig érvényes (ezt egyszer kell érvényesíteni, amikor megkezded az első utazást), de ezen kívül nagyon sok fajta bérlet kapható, s a jegyautomata használata is egyszerű, illetve bárki szívesen segít!

Alapvetően vásárolni, nézelődni mentünk ki, de nem 20 kilogrammnyi ruhával tértem vissza. Ezt a táskát vettem a Forever 21-ban. :) Ilyen üzlet sajnos Budapesten nincs, de Bécsben több emeletesek, és nagyon jó ruhák vannak. Illetve a The BodyShop-ot is meglátogattuk, mivel imádjuk a testvajaikat, itt egy mangó illatút vettünk hatalmas méretben. Ezt is érdemes beiktatni, mivel a Budapesten található üzletben legalább kétszer annyiért juthatunk hozzá. Sajnos. ezenkívül persze a nővérem és anyum is vett magának, mindenfélét, de azzal nem untatlak titeket. :) Ja és vettem két német nyelvű divatmagazint (Jolie és Glamourt), ezek is természetesen olcsóbbak, mint Magyarországon. (Vogue-ban is gondolkodtunk, de ahhoz most nem volt hangulatom, nem tetszett a címlapja. :(:))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti jártatok már Bécsben? Ti mit tudtok ajánlani??

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mycatwalk.blog.hu/api/trackback/id/tr573184329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.